dilluns, 30 de novembre del 2009

Ja hem vist que heu cobert des de Barcelona la crònica que ens corresponia fer a nosaltres al blog. Gràcies. Heu entès que no estàvem per blogs tirats com estàvem, a la nit, a la carretera de Nouadhibou a Nouakchott, al mig del desert. I sí, allà vam estar des de poc més tard d’un quart de 8 del vespre, el moment fatídic en què van segrestar els nostres estimats amics, i les 5 de la matinada, quan tres funcionaris de l’ambaixada espanyola a la capital mauritana ens van acompanyar a un hotel de Nouakchott. Prèviament, com segur que heu sentit i llegit a les notícies, el Toni, el Karbo, el Toribio, el Josep Lluís i jo mateix, el Josep Ramon, vam estar donant informació a la gendarmeria mauritana que s’hi va presentar al lloc dels fets, mentre el gruix de la Caravana el vam enviar kilòmetres avall, fins a trobar un control de la policia. D’aquesta manera estaven també protegits.


Instal•lats a l’hotel, encara vam estar entrevistats el Toni i el Josep Ramon per les edicions del matí de diversos mitjans. Fins allà les 9 i quart, quan vam dir de dormir, tot i que, val a dir, que amb algunes interrupcions.

Però, dins de la indignació i de la angoixa que representa no saber res dels nostres amics, volem treure forces d’on puguem per resistir el desànim. Així es va manifestar a la reunió que vam celebrar cap el migdia: donar-nos un termini mig de 48 hores i llavors decidir què farem. I així li hem manifestat a l’ambaixador a la reunió que hem tingut amb ell a la tarda.

A aquesta reunió ens ha assegurat, i ho creiem per coincidir amb altres informacions, que l’exèrcit maurità rastreja la zona des de la nit passada, que han tingut suport de la guàrdia civil i de les ambaixades més importants a Mauritània, França, Estats Units i Alemanya. Espanya i aquests països han ofert suport logístic. També ens ha assegurat l’ambaixador que decidíssim el que decidíssim, si anar amunt o anar avall, tindrem protecció policial fins a la frontera.

I als jardins hem passat el dia, a modus de campament. I hem atés a mil i un mitjans de comunicació. I gràcies des d’aquí als companys de Barcelona que ens envieu missatges d’ànim i que coordineu tan bé les accions de ressó mediàtic i de intercesió amb les autoritats governamentals.

Anirem a dormir que estem reventats, tot enviant als companys Alícia, Roque i Albert els nostres millors desitjos de salut i ànim.

No us enviem foto perquè l’encarregada de fer-la era justament l’Alícia, que portava la connexió al PC.

Força ànims als companys i a les seves famílies.

26 comentaris:

ADANE Barcelona ha dit...

Ànims per tothom.

La mobilització aquí és extraordinària i la notícia ha causat un gran impacte.

Tot el nostre suport i solidaritat.

JUSTICIA Y PROGRESO ha dit...

Ànims des dels Jutjats de Barcelona.

carolina ha dit...

Tots els companys de feina de l'Alicia seguim les noticies amb atenció i molta ESPERANÇA. Us volem transmetre tot el nostre suport i ànims.
Tot sortirà bé. Una abraçada per a tots.

Jutjat 26

Anònim ha dit...

Desde La Habana muchos ánimos para todos, en especial para Mónica y Diego y confiar que todo saldrá bien.

Ramón

Anònim ha dit...

Ay!!!malas ansias pasen

Mónica todos tus compañeros de cuartelillo te mandamos muchos ánimos.
Loren, Monti,la Morritos, Adri,Amancio, Leyla......etc...

Vuelve pronto

Unknown ha dit...

Molts ànims, dessitjo que tot es resolgui ben aviat i pogueu tornar tots sans i estalvis... desde Badalona... un seguidor de la caravana i de la Marta Coll

Africa ha dit...

Hola chicos ánimos, estoy muy pendiente de vosotros, como mucha gente vivo, para y por las noticias, sé que estais cansados y más que cansados pero no puedo dejar alos compañeros de mi amiga Alicia a sí que chicos ánimo y Besos Miles y dentro de muy poquito tendremos un cielo lleno de estrellas.

LES CORTS ha dit...

Molts ànims des de l´ABP Les Corts.
Esperem que tot es solucioni el més aviat possible.

ADANE Barcelona ha dit...

Concentració silenciosa per demanar l’alliberament dels segrestats a Mauritània
L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, els presidents de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona, els responsables de Barcelona Acció Solidària, juntament amb membres de diferents ONG’s catalanes, es concentraran de forma silenciosa a la escalinata de la Plaça del Rei aquesta tarda, dia 1 de desembre de 2009, a les 16:00 hores per demanar l’alliberament dels cooperants segrestats a Mauritània i mostrar el seu suport a les famílies.

Anònim ha dit...

Desafortunada opinión del anómimo hombre de negocios, pero no entraré en el juego, aqui estamos para dar animos.Y eso el lo que os digo.¡¡¡Animo!!!!.
Pero por favor, antes de decidir si vais a continuar, aseguraros de que lo vais ha hacer con un máximo de garantías. Besos a todos en especial a Julio,Pili y Pedro.

Anònim ha dit...

Todo mi ánimo a las familias de los tres afectados. Todo mi ánimo también para todos los que, junto a mi, esperan un final urgentemente. Un fuerte abrazo al resto de compañeros de la "caravana" que esperan con impaciencia una solución desde Mauritania. También animo al "anónimo" a que de su opinión en silencio y sobretodo fuera de este blog pues los que estamos aquí compartimos ahora mismo una preocupación y para nada, debatiremos tus absurdos comentarios.

Raúl Salguero Povedano

adriana ha dit...

La neciedad humana puede llegar a límites insospechados...anónimo, vete a vertir basura dialéctica en algún programa de sobremesa de telecinco, éste, no es el lugar.

Ánimos y fuerzas para todos...para Alicia, Roque y Albert y para los que sufrís la espera de la incertidumbre desde allí.

adri

Anònim ha dit...

Jo obviaria els desafortunats comentaris d'alguns imbècils (no mereixen altre calificatiu)

Replicar, és com donar-los-hi veu. No mereixen que ningú es rebaixi a la seva alçada.

Es pot estar en acord o en desacord amb el model cooperatiu de la caravana, però les persones sempre van per davant de tot.

Ànim, foça per a tots els membres de BAS i les seves famílies i que la concentració d'aquesta tarda sigui un èxit.

Coordinadora d'entitats del Poble Sec ha dit...

Des del barri del Poble-sec, us enviem una abraçada molt forta¡¡¡

La Coordinadora d'entitats del Poble Sec, ens possem a la vostra disposició per al que us calgui a vosaltres, a les vostres families, a l'entitat...

Anònim ha dit...

Muchos animos a todos y lastima que por culpa de gente como el anonimo otras personas solidarias tengan que sufrir más de lo que podeis estar sufriendo.
No hagais caso a un personaje que se ha declarado el solo con un viaje de negocios con coches a toda pastilla y escoltado por el gobierno (Trafico de armas quizas?? para que luego suceda lo que sucede??).
Como un buen blog administrar los mensajes y que gente como esta no ensucie más el mundo.

Ánimos, muchos ánimos.

Anònim ha dit...

¡Animo! Volver pronto, os esperamos...
Julio-Pili, os quiero

hilda ha dit...

que pena que en el año 2009 cuando a golpe de raton obtenemos tanta informacion todabia quedan personas en ignorancia a ese tipo de personas que son capaces de hablar de gente que no conocen de proyectos que saben ni que existen les pediria un respeto
a la caravana animo mucho apoyo roque te esperamos

Amigos x África ha dit...

Desde Madrid,la pequeña familia de la Asociación Amigos x África, queremos daros nuestro apoyo moral y mostrar nuestra solidaridad con los 3 compañeros secuestrados, con el resto de componentes del convoy y con sus familiares y amigos. Esperamos una pronta liberación y que más temprano que tarde puedan estar otra vez con sus seres queridos.
Conocemos la zona, y sabemos bien las dificultades que entraña conseguir llegar con la ayuda. En estos momentos es en los que debemos de estar más unidos y hacer de nuestro pequeño grano de arena "un gran esfuerzo....."
Mucho animo y un fuerte abrazo y mucha suerte para nuestros amigos.
Os desean todos vuestros
AMIGOS x AFRICA

pepa ha dit...

caravanera no te molestes ni en contestar a este individuo. k no sabe ni lo k dice .tu sabes k tu padre es especial y tu eres especial,y todos los cooperantes son especiales,asi k ni caso nena.muxo animo a todos a los k estan alli y alos familiares k estan aki.y ojala dios los liberen pronto ..un abrazo muy grande para todos

marta ha dit...

Familia Santamaria Brull:
Os deseamos muchos ánimos,esperamos que todo se solucione lo antes posible.
Que lo que os queda pendiente para cumplir de vuestro loable deseo inicial, con la picardia y experiencia de este corto e intenso suceso, lograreis el objetivo que os habeis propuesto conseguir.
Un abrazo para todos y en especial a Julio y Pili.
Besitos

Associació d'Amics de Diakha Madina ha dit...

Hola amics i companys, he llegit tots els comentaris, com veieu tothom us recolza a vosaltres i a la causa (obvio al Anònim per que no sap de que parla) no paro d'escoltar la radio i mirar la tele a veure si diuen alguna cosa mes aqui tots estem molt pendents. Des de l'associació d'amics de Diakha Madina us volem donem tot el nostre recolzament, ens ha fer molta il·lusió que decidíssiu continuar, es molta la gent que us espera i es molt positiu no deixar-los de banda, espero que com abans millor trobem als nostres amics i puguin tornar a casa seva!

Ànims!!!!

PD: per cert venen cap a qui tot de periodistes de televisions sensacionalistes provablement a treure suc de la noticia.

Hola amigos y compañeros, he leído todos los comentarios, como veis todo el mundo os apoya a vosotros y la causa (excepto el anónimo que no sabe de que habla) no paro e escuchar la radio i mirar la tele a ver si dicen algo mas aquí todos estamos muy pendientes. Des de la asociación de amigos de Diakha Madina os queremos dar todo nuestro apoyo, nos ha ilusionado mucho que decidierais continuar, es mucha la gente que os espera i es muy positivo no dejar-los de lado, espero que cuanto antes mejor encontremos a nuestros amigos y puedan volver a su casa

Ánimos!!!!!

PD: por cierto van para alla periodistas de todas las televisiones sensacionalistas, a sacar jugo de la noticia.

Anònim ha dit...

Estoy muy contenta, parece que empezamos a ver la luz¡¡¡¡
Seguir con vuestro objetivo y continuar con este animo.(Animo que os damos todos y que aprovecho para dar las gracias y todos lo anomimos y no anomimos)(Es una labor importante tambien la de estos animososescribientes)¿Verdad caravaneros?

Maite ha dit...

A casa seguíem amb molta il.lusió les vostres passes. Vau visitar l'escola de la meva filla per tal de donar a conèixer el vostre gran projecte.
Ara crec que és el moment d'enviar-vos molts ànims des de Barcelona. Entenem el vostre desencant i frustració per a un fet tan terrible com és el segrest dels vostres tres companys i amics. Us encoratgem a seguir endavant!
Tots plegats desitgem, de tot cor, que aquesta tragèdia acabi en un final feliç ben aviat. I des d'aquí aprofitem per a donar tot el nostre suport a les seves famílies que estan patint aquesta gran injustícia.
Ànims!!!

biarritz ha dit...

Desde Vielha, la asociación "Solidaridad con los solidarios amantes de la solidaridad solidaria" os enviamos nuestro ánimo y exigimos la pronta suelta de los tres compañeros detenidos.

nazzarena ha dit...

Soy una amiga italiana de Josep Lluis Guerrero. Os mando muchos ánimos y fuerzas y la solidariedad de toda Italia a lo s tres amigos secuestrados: esperamos su liberación cuanto antes.
Un fuerte abrazos a todos, en especial a José Lluis y a su Emma que le està esperando.
Mucha suerte!

Nazzarena

Anònim ha dit...

hola a todos estoy muy contenta de vuestra decision de seguir: adelante con vuestros objetivos! a llevar paz y ayuda a la gente que necesita...todo saldrà bien...
un abrazo imenso a todos y en particular a perito lolito
la oficina esta contigo
besote nunzia