dilluns, 7 de desembre del 2009

DECLARACIÓ DE THIONCK- ESSYL

Des de la Caravana Solidària, havent acabat l'entrega del material que transportàvem per compte de 36 ong's als seus projectes, comuniquem per a la seva difusió la Declaració de recolzament que hem rebut a Thionck-Essyl, un municipi de la Casamance, al qual Barcelona Acció Solidària també té projectes propis.


Els membres de la Caravana hem estat convocats davant les autoritats locals i regionals del Buluf -les poblacions de l'àmbit lingüístic i ètnic, no administratiu, del diola-, les autoritats religioses i representants dels col·lectius de dones i de joves -principals destinataris de la cooperació estranjera- per a rebre mostres de recolzament i de  solidaritat davant el segrest dels nostres amics i companys, Alicia Gámez, Roque Pascual i Albert Vilalta.

DECLARACIÓN DE THIONCK- ESSYL


-      Compartiendo el ideal de solidaridad, de ayuda mutua y de humanismo, como fundamentos de desarrollo social sostenible.
        Convencidos de la necesidad de construir juntos y de promover una ciudadanía a escala local, regional y mundial, que convierte a los individuos actores de las políticas públicas y de la solidadridad transnacional.
      Convencidos de que el objetivo de un mundo más justo y pacífico se conseguirá mejor con un desarrollo sostenible basado en la participación y el respeto a la diversidad cultural.
       Deseosos de contribuir mediante sus organizaciones respetuosas “Asociación Comunitaria de Base para la Vocación Humanitaria y la Colectividad Local” para la construcción de un mundo de justicia solidaria y de paz.
       Convencidos de que sin la cooperación descentralizada las colectividades  locales, sean del orden que sean, no podrán asegurar un desarrollo sostenible.
      Nosotros, la población del Buluf, beneficiaria en gran parte de la Caravana, exigimos la liberación inmediata y sin condiciones de los tres cooperantes españoles, Alicia, Roque y Albert, secuastrados el domingo 29 de Noviembre de 2009 en Nouadhibou, Mauritania.


Pedimos al Estado senegalés de sumar sus esfuerzos a Mauritania y Mali con el fin de conseguir su liberación total.
Manifestamos nuestro apoyo sin condiciones a la Caravana, a sus responsables, a las autoridades de la Embajada de España en Dakar, al Gobierno español y a las familias de los cooperantes secuestrados.
Unidos por su liberación


Thionck-Essyl, 6 de Diciembre de 2009


La Convergencia de Elegidos y las Poblaciones del Buluf

21 comentaris:

Mayte ha dit...

Bondia; FELICIDADES por haber podido cumplir vuestro objetivo con las dificultades que os han ido surgiendo. Nada fáciles, por cierto.Eso demuestra vuesta total entrega a la causa sin importaros, ni siquiera, vuestra propia integridad física.
Ya sólo queda el retorno a casa, que espero que sea más tranquilo y con la noticia de la liberación de Alicia, Roque y Albert.
Lo que acabais de culminar es algo muy, muy,muy IMPORTANTE.
No habrá palabras para agradeceros lo que habeis hecho.GRACIAS A TODOS.

Pero claro, en especial a Julio, Pili y Pedro.

Anònim ha dit...

Carquinyoli amb potes !!!

Va per a tu !!

Torna aviat !!

Necessito una abraçada de les teves i poder-te abraçar per dir-te quan t'he enyorat.

Simplement t'estimo,
t'ho dic,
les estrelles em miren cauteloses,
contemplen el teu rostre,
la nit es contagia de la teva bellesa,
la matinada arriba amb tu, parlo amb el meu cor descobert,
esperant-te,
reclamant el teu ser,
acaricio el fum de la meva cigarreta simulant siluetes teves,
m'aferro a tu,
a la teva línia esvelta,
als teus ulls profunds,
els teus llavis.
Es que no puc oblidar-te, imaginart-te...
Aquí estic, estimant la sinceritat de les teves mans,
només et vull dir quant t'enyoro.

... Aquí t'espero

Chai... ha dit...

Felicidades a todos los miembros de la caravana por haber llegado al objetivo final. Que todos puedan tener un feliz regreso a España.
Un saludo a todos, haveis sido muy valientes.
Abrazos a Pedro, Pili y Julio

Anònim ha dit...

hola a tots, aquest dies us he recordat, patit, admirat....fa una any estava a Tendouck, "sumant esforços" com diu la declaració dels habitants de la regió de Casamance.De vegades els esdeveniments son tan inversemblants..!
aviat tot serà un mal record, i la gent continuarà sumant esforcos.
Anims, i felicitats!!
un record molt especial a la gent del Projecte Xevi

Marta

Unknown ha dit...

Hola.
Ara nateix agafem aquesta declaració i l'enviarem als més de 1.800 amics que tenim al grup de suport a Alícia, Roque i Albert, creat des del Punt de Solidaritat de Cornellà.
Una abrçada molt gran

Punt Solidaritat de Cornellà

Anònim ha dit...

FELICIDADES atodos por haber llegado alo kemas quereis y animo que pronto estareis todos aki y felices navidades y año 2010 muchos besitos pronto nos beremos diego un abrazo MAYTE Y ESTHER

Anònim ha dit...

Un trabajo espléndido a pesar de las dificultades.Los compañeros Roque,Alicia y Albert se sentirán orgullosos cuando lo sepan.
Un abrazo para todos.

Unknown ha dit...

Hola a tots i totes. Em sento feliç perque la tasca a la Caravana d'aquest 2009 ha arrivat a terme i perque els cooperants ja tornen a casa i aixó es motiu d'alegria,pero la meva felicitat no tornarà a ser complerta fins que tots i cada un d'ells torni a casa, l'Alicia, en Roque i l'Albert.

Per tots ells una forta abraçada i un petó molt gran.

Anna

Anònim ha dit...

¡Misión cumplida!, ahora prontito a casa que os estamos esperando. Julio-Pili os quiero. Bicos

Anònim ha dit...

Esperemos que el gobierno senegalés se una al esfuerzo de todos los que ya estan trabajando para liberar a Roque, Alicia y Albert.
Leo, ya tenemos ganas de darte un besito y unos cuantos abrazos.
Petonets desde Aiguafreda.

tico ha dit...

el dia 9 a les 09.30 a la terminal vella tornan els nostres companys, us esperem a tothom per donarles soport, flaka tkm

tico ha dit...

el dia 9 a las 09.30 en la vieja terminal llegan nuestros compañeros, os esperamos a todos para darles todo nuestro apoyo. Flaka t,estimo

Miquel Saumell ha dit...

Bon dia.
No sé si és aquí on ho haig de preguntar. Tinc interès en conèixer la darrera memòria econòmica de BAS, en especial els orígens dels ingressos i la destinació detallada de les despeses. A la vostra pàgina web no trobo aquestes dades. Als llocs on aparentment haurien de ser els enllaços no són operatius. Podeu contestar aquí mateix o a bcncateur@gmail.com. Gràcies.
Miquel

dorita ha dit...

Que tengan un regreso sereno y felicitaciones por concluir la misión
A todos los esperan en barcelona para abrazarlos con amor y afecto.
Vaya desde Argentina un gran abrazo de oso, para todos y uno especial con todo el corazón a mi hija silvina

Irene Genís - Mont-ras - Girona ha dit...

Bon dia Sr. Miquel Saumell.

No sóc jo qui li haig de respondre la pregunta que fa. Perquè jo només sóc una petita engruna de sorra d'aquesta caravana i que tinc el plaer de poder col·laborar amb una petita ONG que és el Projecte Xevi i també amb BAS, faig el que puc i el que estar al meu abast per aquesta gent però crec que si ja ha entrat a la plana web de Barcelona Acció Solidària ha vist que hi han uns telèfons i un fax i una adreça mail que és allà on es pot dirigir per demanar la memòria econòmica. Aquí al blog aquest no és lloc, ni moment per demanar una auditoria econòmica que sembla que és el que més li interessa i preocupa a vostè en aquest moment. Li recordo que hi ha tres persones privades de la seva llibertat i malauradament s'ha fet certa la notícia que estan segrestats per Al-Qaeda i a Vostè sembla que només li preocupa quins ingressos té B.A.S i les despeses. Però això no és el que més m'ha sorprés i m'ha indignat, sinó que no ha estat capaç de deixar ni 4 paraules de recolzament, de suport cap a tots aquells companys que estan allà i que fan una feina extraordinària. Ni unes paraules d'encoratjament cap a les famílies i amistats de l'Albert, el Roque i l'Alicia.
Vostè sap que són els sentiments? Saps què és la humilitat? Sap que és la solidaritat? Sap què faci una memòria seva particular de totes aquestes coses i a veure quin resultat en treurà. Jo li puc assegurar que no li demanarè. Ja ho tinc clar. Com diem a l'Empordà. Un ZERO COM UNA CATEDRAL.
Que passi un bon dia Sr. Miquel. Jo ja procuraré animar a tota la penya de la Caravana i a tots els meus companys.

Miquel Saumell ha dit...

Benvolguda senyora Irene Genís,
Tot i no ser vostè, tal com vostè mateixa em diu, qui ha de respondre la meva pregunta, admeti’m almenys que s’ha despatxat a gust. S’ha quedat vostè ben descansada! Com ens agrada treure conclusions en aquest país! I miri que n’ha tret vostè, de conclusions, a partir d’una simple demanda d’informació per part meva! Vostè a mi no em coneix de res, vostè només m’ha demostrat ser una persona sectària d’allò més. Si vostè sabés qui sóc, què faig, quines són les meves inquietuds, etc. potser arribaria a la conclusió que en comptes de donar-me lliçons tal vegada n’hauria de rebre alguna, si més no d’educació i de convivència social. Vostè demostra no tenir punyetera idea de sentiments, humilitat i solidaritat, donant per suposat quelcom que ignora i deixant-me injustament com un drap brut en aquest blog. Vostè m’ha demostrat ser una persona de poc fiar, una persona que es capaç de treure alegrement conclusions tan agosarades i insultants a partir d’una simple pregunta formulada amb tota la correcció.
I sàpiga, per fi, que els canals per expressar la solidaritat amb les persones segrestades no és vostè qui me’ls ha de fixar. Cadascú utilitza els que li semblen més convenients i aquí el què passa és que els meus canals (que no són precisament els d’aquest blog) no coincideixen amb els seus. Vostè segueixi anant pel món donant lliçons morals a tothom, toquin o no toquin (i li puc assegurar que ara no toquen), si és que així es treu de sobre les seves frustracions. No espero tampoc cap disculpa per part seva, la gent sectària com vostè pensa que sempre té la raó.
Almenys una cosa em consola, i és que la política de comunicació d’aquesta ONG no estigui en mans de persones com vostè.

Anònim ha dit...

Intentaré ser breve, Sr Saumell, tal y como yo estaba leyendo los mensajes de este blog, si, me ha parecido poco apropiada su pegunta y aún más en el momento y del tema que va el mensaje, quizás no era su intención ofender a nadie.. pero como usuario de dos blogs que escribe, realmente, no sabia que ese no era el sitio?.. ( ya no hablo del momento, etc.)

Volviendo al tema, espero que se aclare el tema pronto de los 3 secuestrados..

Anònim ha dit...

Bona tornada a casa caravana.
Recollireu el que heu sembrat i quan aquest mal son acabi res no podrà aturar-vos.
Ànim a les famílies dels que queden per tornar, seguim pensant en ells i els esperem ben aviat .

“Cada uno da lo que recibe
y luego recibe lo que da,
nada es más simple,
no hay otra norma:
nada se pierde,
todo se transforma”

Una abraçada,
Montserrat (CCG)

Andrés ha dit...

Ejemplar vuestra acción,incomprensible todo lo demás.Feliz regreso.

Anònim ha dit...

Multitud de gràcies perquè, malgrat tot el que ha passat, un any més han arribat les caixes al destí, els nostres projectes sense la caravana no tindrien sentit.
No tinc paraules per agrair-vos tot el que feu, per les 35 oneges que treballem amb vosaltres.
Estem tots conternats i preocupats pels nostres companys segrestats, però esperem que aviat siguin amb nosaltres.
un bon retorn i una forta abraçada
Africa (dona del Koumera)
A. Amics de Diakha Madina

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la vostra feina Caravana Solidaria!
A tota la gent de Acció Solidaria, als familiars i amics de l'Albert,el Roque i l'Alicia: espero que molt aviat siguin alliberats i que pogueu pasar aquestes festes amb ells i ella a casa.Demano a les autoritats competents que facin tot l'ho que sigui necessari per aconseguir el seu alliberament i el del cooperant francès ,i per que s'acabi d'una vegada per sempre amb el terrorisme.Ànims i una abraçada a tots i totes,

Antonia Díaz Pérez
Ripollet, Barcelona