dimecres, 9 de desembre del 2009

Crònica de la comissió sanitària de "Barcelona Acció Solidària" a Mauritània




Divendres, dia 4 de desembre 2009 des de Nouadhibou


Estimats companys,

Com ja sabeu, aquest any un grup de BAS ens havíem proposat quedar-nos a Noadhibou uns dies per visitar els centres sanitaris de la ciutat, 4 centres de salud i 1 hospital. Som la Montse Gou i la Nuria Molina (infermeres de Bombers de Barcelona) ,l’Engràcia Puig (infermera de l’Hospital General de Catalunya) i la Maria Llagostera ,metgessa de família de l’ICS.

Vàrem baixar de Barcelona el divendres dia 27 de novembre, en avió, junt amb el Roque, l’Albert i el Leo, via Casablanca, fins a Dakla (Marroc) on es varem incorporar a la Caravana, i amb ells varem fer el trajecte fins Nouadhibou. Després del lliurament de 58 caixes amb material sanitari a les autoritats de la ciutat, ells varen seguir el camí.

El Salah , Delegat a Espanya de l’Ajuntament deNouadhibou , ens va acollir a la seva ciutat des del primer moment , i junts vàrem gaudir del partit Barça Madrid rodejats dels seus amics i les companyes d’Asomobe. I com ja sabeu , just després va començar el malson.

Aquella mateixa nit varem anar al Consulat d’Espanya per demanar ajut i conèìxer la situació de primera mà.

A l’endemà no varem poder començar les visites, peró el dimarts ja ens varem posar en marxa: la visita del centre de salut (CS) 1 on es varen rebre totes les autoritats de l’Ajuntament per donar-nos suport i ànims. Al centre 1 hi ha serveis de cirurgia programada, traumatologia, materno -infantil, laboratori i radiodiagnòstic . Al dia següent varem fer les visites del CS 2 (Servei materno -infantil,medicina general, oftalmologia , odontologia i diabetes) , la del CS 3 (materno -infantil , ginecologia , pediatria nutrició i farmàcia central) i per la tarda, la de l’hospital.

El dijous vàrem fer el lliurament directe d’alguns dels aparells sanitaris al CS corresponents , i la visita del CS 4 (materno- infantil).

El Salah ens va acompanyar a visitar tots els centres, i juntament amb les reunions amb els equips directius i assistencials de cada centre, varem poder recollir tota la informació de la seva gestió i funcionament , per poder fer l’informe d’anàlisi de situació i mancances de formació i d’atenció sanitària, que ens permetrà dissenyar el nostre projecte sanitari en aquesta ciutat.

A tot arreu on hem anat, els mauritans ens han mostrat el seu suport i solidaritat, que ens han fet sentir com a casa.

Han estat uns dies molt difícils pel que ha passat , pensant en tot moment com estarien els nostres companys , l’Alícia ,el Roque i l’Albert, i les seves famílies. La seva gran il.lusió en posar en marxa nous projectes a Nouadhibou ens ha encoratjat a tirar endavant , i estem segures que podrem compartir –ho amb ells ben aviat.



Montse, Nuria, Engràcia i Maria

2 comentaris:

Gustavo ha dit...

Hola guapíssimes,
veig que us ha anat prou bé l'estada i el projecte. M'alegra i que estigueu bé encara més. Espero que ens veiem aviat per compartir idees i experiències.
petons per totes.
Gustavo

Anònim ha dit...

HOLA caravineros esperos ke esteis todos bien me alegro mucho y os dese atodos FELICES FIESTAS Y AÑO 2010 keos sea bonito y alos compañeros ke sean kedado alli lo mejor y pronto estaran aki .UN ABRAZO ATODOS Y MUCHOS BESOS MAYTE Y ESTHER DE CAN CLOS