dilluns, 8 de desembre del 2008

El grup de Gàmbia ens explica el seu viatge


Una de les dues branques de la caravana ens ha anat informant periòdicament. L'altra ha tingut més dificultat de connexio i ara ens envia diverses cròniques que us detallo tot seguit:
"No per començar amb retard les descarregues de material degut als problemes que la Caravana s ha trobat a l duana de Senegal hem deixat de viure l aventura de gaudir de les sensacions que ens ofereix Àfrica.
Des del primer moment colors olors gustos i sorolls diferents junt amb la pols i calor permanentment enganxada fa que ràpidament ens oblidem de que estem al segle XX1 i al mes de desembre.
Desprès d un temps d espera mes llarg de l habitual dediquem el primer dia amb la caravana pròpiament dita a visitar l‘imparable projecte de SAM SAM. La nit del dia 3 ens serveix per acomiadar-nos sota un imponent cel estrellat dels nostres companys de la columna de Casamance i comencem el cami en solitari dos camions (man 3 i man 5) conduits per Diego alies Cheape. Quim bomber de Girona , Gali l’osito de peluxe i Carlos el madrileno quatre conductors magnifics que es van tornant al volant dels camions "cuques blanques") dos Land Rovers (el cap i la cua de la columna ) amb Roque al volant del cotxe n 1 ajudat per alguns voluntaris i Anna Ribes i Toribio en el cotxe escombra) i tres 4x4 de lloguer junt amb altres 15 persones fins arribar a fer un total de 23 voluntaris i 3 conductors del pais . El nostre objectiu de primer dia va es arribar a dormir a Diabugu Batapa ( Gambia) gran projecte defensat per associació liderada per Xavi Altozano i grup majoritari de comadrones de Santa Coloma de Gramanet. Un dia llarg per carretera dolenta ens porta a arribar quan el sol ja es post. Sort que aquesta vegada anàvem ben acompanyats amb la Montse i al Gali que coneixen aquesta terra com si fos la seva segona llar. Decidim plantar tendes al costat de l’escola i dutxar-nos les noies a la dutxa africana de la casa del cooperant i els nois a unes de les fonts del poble. No us explicaré detalls del bany col•lectiu de les nenes però seran una d aquelles imatges inesborrables , totes amb pilotes a la llum de la lluna mullant-nos unes a les altres amb un cubell i una regadora d’aigua compartint xampú i crema hidratant.
Més tard el poble ens cuina una cabra amb fideus i patates molt gustosa. Abans de la sortida del sol del dia 5 esmorzem i organitzem dues descarregues de material una a la mateixa escola (59 caixes) i la segona de 30 caixes més a la casa del cooperant.
Visitem hospital a on a part d’entregar material de la ONG amics i amigues de Diabugu Batapa entreguem una bomba d’aigua cedida per el club Rotary de Santa Coloma de Gramanet i amb orgull defensem que val la pena treballar per a projectes com aquests."